Vilka fönster ska du välja?

Hejsan, det är fint väder i dag här i Sävsjö men det är en nordanvind som gör att det känns kallt trots att det är 20 grader ute. Men hur som helst så har jag fått många frågor och funderingar kring det här med fönster och hur man ska tänka i valet kring detta, så jag ska berätta lite om det. Det finns tre huvudsakliga typer av fönster, trä, PVC och aluminium. Trä är traditionella som har använts i många år, de är sköna att ha eftersom materialet andas och passar bra in i en miljö där man vill ha mycket trä. PVC är plastfönster som har blivit allt mer populära på senare tid, de är billigare i inköp och enklare att underhålla. Aluminiumfönster är också relativt nya och används främst i moderna hus, de är lätta och hållbara. PVC fönster är alltså billigare i inköp men Träfönster andas bättre. Aluminiumfönster passar bäst i moderna hus. Hur man väljer fönster kommer helt an på hur ditt hus ser ut och hur mycket du vill spendera.

För egen del vill jag slå ett slag för PVC fönster, det är min favorit och det är för att det är så pass billigt och enkelt att underhålla. Det har jag skaffat och de är mycket snygga också vilket såklart även det är en viktig faktor. Ni får gärna kommentera och ställa frågor, det är alltid trevligt att diskutera detta med andra.

Kramar från Sävsjö!

Kommentar från Gittan:

Det låter som om du har gjort ett bra val med PVC fönster. Jag har också det och är mycket nöjd. De är lätta att underhålla och ser bra ut. Andra fördelar är att de håller värmen och det finns en mängd olika stilar att välja mellan. Jag skulle rekommendera det till andra också, tack och hej!