Det här med fotvård

Hej, alla läsare! Jag är så glad över att få skriva det här inlägget om fotvård. Det är något som jag aldrig riktigt har tänkt på tidigare, men efter att ha fått en på min lokala salong har jag insett hur viktig fotvård är.

Idag ska vi prata fothälsa och allt som hör till att ta hand om fötterna! Vi ska också gå igenom några fotfakta som du kanske inte känner till!

Fotfakta:

Visste du det? Kvinnor är mer benägna än män att ha fotproblem. Det kan bero på att kvinnor är mer benägna att bära skor med höga klackar. De flesta människor har fotproblem eftersom fotproblem är vanliga. De försvinner eller kan åtgärdas, det är bara att veta hur man gör eller så gör man som jag och går på fotvård!

Det finns fyra huvudtyper av fötter som påverkar fothälsan: fotform , fotstorlek , fotstruktur och fotfunktion. Fotformen beror på längden på din fot jämfört med bredden, och därför är det viktigt att man vid skoshopping tar hänsyn till båda när man provar skor. Om du har breda fötter eller smala fötter kan detta orsaka problem när du bär skor eftersom passformen inte blir perfekt. Om du har platta fötter bör du bära bekväma skor med mycket dämpning i dem så att dina fotvalv inte skadas. Höga fotvalv innebär att dina fötter har högre valv än vad andra människor har. Du bör ha bekväma skor med bra stöd för fotvalvet för att förebygga fotproblem.

Sammanfattningsvis: se till att dina fötter är lyckliga! Du bör hålla dem rena genom att tvätta dem dagligen när du duschar eller badar. Det går även att ta hand om sin fötter genom att gå på fotvård vilket både är välgörande men också även ganska avkopplande tycker många. Nu vill jag bara önska er alla en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!